N00039-00-R-3207 QUESTIONS & ANSWERS

Q1: The old spec 3.1.1.1.2.1 says "Two-axis elevation over train pedestal shall

be provided."

The new spec 3.1.12.1 says "A minimum of two-axis stabilization over gear

train pedestals shall be provided."

Can you please explain your understanding of the differences between these

two paragraphs?  
A1: The old spec. referred to is the MIL-28865A used to buy the OE-82D systems from the 1991 contract.  Basically, these are two differently worded statements that are essentially saying the same thing.  The requirement is for an antenna system that provides stabilized tracking in azimuth and elevation. Paragraph 3.1.12 and it’s subparagraphs provides further clarification on dead band and tracking.

Q2: Is the specified 3dB beamwidth of 33 degrees actually ( 33 degrees from beam max (included angle of 66 degrees)? If the beamwidth included angle is 66 degrees (( 33 degrees from beam max), is the desired beamwidth included angle wider than 66 degrees or narrower than 66 degrees?

A2: With regard to the question on the performance spec. paragraph 3.1.5. Beamwidth, as is stated,  the minimum 3dB beamwidth is 33 degrees. This is plus or minus 16.5 degrees. In other words a  3dB beamwidth of less than 33 degrees will not be acceptable. A  3dB beamwidth equal or greater than 33 degrees with the required gain and sidelobe requirements will be acceptable.
